ots
87

Syntymämerkki? - En oo nähny unnii, mutta tää on niin mielnkiintonen juttu, että pittää laittoo toisille luettavaks. Luin Sylvia Brownen kirjjoo, minkä nimmee en valitettavasti muistanu ottoo ylös, jossa kerrottiin  näistä. - Tunnen pari henkillöö, joilla on syntymämerkki nuamassa. Miehellä on iiriksessä ruskkee läikkä ja naisella oli vaalleenpunanen laikku kolomannessa silimässä. Hyö on aikasemmassa elämässä kuolleet joko luottiin tai keihhäässeen, jotka on osunu nuihin syntymämerkkilöihin. - Sylvia oli suanu seleville errään miehen kuolinsyyn aikasemmasta elämästä. Sillä oli ollu siäressä iso huava, josta hiän oli vuotanu kuivviin. Joku nainen oli suanu keihhään kainalloon. Jollakkii suatto olla hirttojälet kaulassa. - Tämmöstäkkii tiettoo on olemassa.


Tiistai 1.4.2014  Oikeaan korvaan lensi kärpänen.
((Tää uni tais tulla siitä, kun yhellä tuttavalla oli ollu kärpänen korvassa.))

Olimme exän ja poikien kanssa kortin peluussa myöhään illalla. Kysyin Tapanilta, oliko hän jättänyt Petrin pyörän koululle? Se pitäisi hakea, että Petri pääsisi aamulla lähtemään. Sitten me rupesimme syömään lohta ja katsottuani kelloa, se oli 23.00. Olin huolissani Petrin pyörästä ja kysyin Tapanilta, oliko hän laittanut sen puuhun tai telineeseen kiini?


Keskiviikko 2.4.2014  Minun oli tarkoitus mennä naimisiin erään näyttelijän kanssa. Hänellä oli pyöreähköt kasvot. Entinen mieheni oli punakka ja hikinen kasvoiltaan. Hänen vierellään oli kaksi noin 3-vuotiasta tyttöä, hailakoissa sinisessä ja punaisessa mekossa. He kyselivät äitiä. Tuleva mieheni oli levitellyt mannaryynikasaa lapiolla ja minä kasasin takaisin, täytyihän lapsilla olla syötävää. Olin saanut työni tehtyä, kun tuleva mieheni ilmestyi lauta-aidan takaa. Molemmat seisahduimme katsomaan toisiamme ja ajattelin, sieltähän tulee mieheni ja liikuttunut olo oli rinnassa.

Sain exältäni hänen talonsa avaimen ja aukaisin vanhan oven. Heti sen takana oli toinen ovi ja avain oli paikallaan, joten avasin senkin. Hain itselleni takkia. Naulakossa oli paljon tummia poikien takkia, mutta löysin niiden takaa taivaansinisen, ohuen takkini.

Timo tuli sisään sininen kokohaalari päällään sanoen, että pitäisi korjata ja näytti vatsan kohdalta kireyttä.
((Näin päivällä rekkarit: JES - HIM - WEN - ENI. Mulle nuo sannoo jottai, mutta en paljasta teille. :)   ))


Torstai 3.4.2014  Kirjoitin jotakin sanaa, mutta muistan vain ison alkukirjaimen: J. Se oli kaunokirjoituksella.


Perjantai 4.4.2014  Keräsin lattialta kultaisia koruja.  -  Minulla oli kuukautiset.
ots
88

Huumorrii pittää olla!!! Tämmönen löyttyy Everilän lomamökiltä.

Ampiainen? - Unikirjan mukkaan: näkeminen = siun on oltava ympäristös suhtteen varovainen, pistävä = pahat ihmiset tuottaa siulle harmmii. - Taispa nuo totteuttuu unen näön aikkaan.


Lauantai 5.4.2014  Peltikattoa oli purettu ja alta paljastui vähän rikkoutunut ampiaispesä, mikä oli miehen päätä suurempi. Tunsin piston käsivarressani. Huitaisin ampiaisen maahan ja polkaisin päälle. Sitten niitä oli useita hiuksissani, mutten pelännyt. Jostakin syystä pesä oli lopulta tyhjä kaikista ampiaisista. Sen jälkeen pesän vierestä vedettiin lauta pois ja sieltä hyökkäsi kuningatar kimppuuni ja pisti kaulaani. Litistin sen käteeni ja ajattelin, nyt pitäisi saada nopeasti vastamyrkkyä.

Orkidea. Jokin sähkölaite meni rikki ja ajattelin, että takuu on voimassa.   -   Paljon kaloja.

Menin naisten kanssa uimahalliin. Pukukopit olivat olemattomat ja muutamasta puuttui ovi. Siellä oli paljon keltasävyisiä ja okran värisiä vaatteita. Minulla oli keltainen pusero, jossa oli pitsiä. Sitten muistin, etten voinut uida kuukautisten takia.


Tiistai 8.4.2014  Olin Karhunsalolla lähdössä töihin. Kerkiäisin töihin vasta kymmeneksi. Etsin navetasta äidin vanhan, mustan polkupyörän, mutta sen renkaat olivat tyhjät. Isä otti sen ja minä punaisen kolmivaihteiseni. Seuraavana aamuna kello oli 20 vaille kahdeksan ja ajattelin, nyt en myöhästy. Etsin takkiani, mutta naulakko uunin takana oli täysi, etten sieltä löytänyt kuin rukkaseni ja hattuni. Valittelin äidille. Otin eväät taskuuni ja etsin vielä punakeltaista takkiani. Isä ilmoitti voittaneensa arvonnassa risteilyn ja lähtisimme koko perhe seuraavana päivänä.

Minulla oli pieni rasia täynnä vaaleita, litteitä pyörylöitä. Kaadoin ne pöydälle ja ne muuttuivat tummiksi helmiksi. Siinä oli myös kolme ranneketta koristelua varten.


Torstai 10.4.2014  Pysäköin valkean autoni kaupungilla kadun reunaan. Autoni avaimet olivat kädessäni, kun lähdin kävelemään. Katsahdettuani taakseni, huomasin miehen vievän autoni. Sitten olin linja-autossa ja soitin hätänumeroon 112, mutta siihen vastasikin kuski. Sanoin, että pitää soittaa poliisille. Ajoimme kaupungin ulkopuolella kesäisessä maalaismaisemassa.

Olin menossa exän kanssa uudestaan naimisiin, eikä se tuntunut miltään. Sunnuntaina isä toi minulle lauantain, 8:nen päivän karjalaisen. Minulla ei vielä ollut sormusta.
((Näin päivällä rekkarit: XXI - XOI - YCI. = 2111 - 9 ?  -  Oiskkoon siinä joku tuleva merkkipäivä?  :)  :) ))
ots
89

Automobiili? - Kuten se sanottaan unikirjassa. Sen näkeminen = turhhii toivveita, siinä ajaminen = ohimänevvee illoo, sen ohjjoominen = pie kiirettä rakkausasioissas, kuorma-auto = muuttoo, mutta rakastunneille = toivveihen murskkautumista. - Henkisessä mielessä auto vois tarkottoo, että oon matkalla.


Lauantai 12.4.2014  Ajoin autolla Lappeenrannan tiellä, Hammaslahden ja Kiihtelysvaaran risteyksen kohdalla. Risteyksessä seisoi perävaunullisia rekkoja, joissa oli mäntytukkeja. Olin kääntynyt Lappeenrannan suuntaan ja sieltä tuli yksi perävaunu tukkeineen. Se koukkasi risteyksessä seisoneen rekan ohi ja jatkoi Joensuuhun. Minä kiihdytin autoani ja mittari näytti 100.


Sunnuntai 13.4.2014  Kaupunki oli hyvin sokkeloinen ja siellä oli paljon ihmisiä eri kansallisuuksista. Yhdessä "salissa" oli rukoushetki. Sen portailla oli yksi musta saapas ja muita pikkukenkiä, monet sinisiä. Seisoin tuttavani kanssa portailla, kun lattialle polvistunut mies näytti viereistä tyhjää paikkaa. Emme menneet. Muut olivat lapsia.

Menin Seijan kanssa pieneen askartelukauppaan. Paljon sinistä. Ulkona kadotin Seijan. Hänellä oli leveähelmainen vaaleansininen ja -punainen mekko. Markkinakujat olivat hiekkarannalla.

Pentin kanssa olimme lopettelemassa kolme-vuotista koulua.

Ronkaisen Lean luona söimme uunilenkkiä ja suolakurkkuja.


Tiistai 15.4.2014  Kuljin lumisia polkuja pitkin.


Keskiviikko 16.4.2014  Keräsin lattialta kultaisia ketjuja ja safiiriset korvakorut.


Perjantai 18.4.2014  Ajettiin talvista tietä iltahämärissä. Sitten eteemme ilmestyi valkea, lautasmainen UFO. Ajattelin, näitä tosiaankin pystyy näkemään. Katsoin taakseni ja siellä niitä oli neljä. Yksi tuli ja kutitti vasenta, paljasta jalkapohjaani.  -  291.

Seinällä roikkui paperi oikeasta yläkulmasta. Siinä oli ääriviivoilla piirretty pitkätukkaisen naisen kuva.

Olin vanhanaikaisessa ulkovessassa. Kansilla peitetyt reiät olivat korkealla ja niille oli hankala päästä. Pesosen Ensio ja Milja olivat jossakin lähettyvillä.koh

Lauantai 3.6.2000

21
Meidän pitäjä oli järjestänyt suuret juhannusjuhlat. Silloin olisi varmasti jonkin verran lomalaisiakin liikkeellä, joten juhlista suunniteltiin näyttävä tapahtuma. Ja koska minulla ei ollut muita suunnitelmia, niin olin lupautunut isän kyytiin.
Edellisenä päivänä oli satanut reilusti ja vielä juhannusaattonakin ripeksi aamupuolella, mutta onneksi ilma rupesi vähitellen kirkastumaan ja pari tuntia ennen juhlien alkua alkoi aurinkokin pilkahdella. Minä otin varoilta kumisaappaani mukaan, kun tiesin, että autoja joutuisi parkkeeraamaan niityllekkin. Ja vaikka me lähdimme mielestäni aikaisin, oli jo parhaimmat paikat täynnä ja jouduimme märälle ruohikolle. Laitoin kumisaappaat jalkaani ja jätin tanssikengät autoon. Vaihtaisin ne myöhemmin.
Kuljin isän kanssa eri teitä alueella. Siellä oli kaikenlaisia pelejä ympäriinsä ja tietysti makkaran paistot sekä muut syömiset.
Aika vierähti huomaamatta ja sitten ajattelin, että nyt uskaltaisi jo lähteä tanssilavan laitamille. Etsin isää, että saisin auton avaimet. Lopulta näin hänet ja lähdin perään. Tavoitin isän kierreportaissa, jotka veivät ylätasanteelle tanssilavan vierellä. Sain avaimet ja lähdin laskeutumaan portaita alas. Laskeuduin vauhdilla ja törmäsin ylöspäin kapuavaan poikaan. . . Tai mieheen, kun hän nosti katseensa. Hänellä oli puku päällä, siisti lyhyt tukka, pienet viikset nenän alla ja jännän näköinen leukaparta. Heti alahuulen alla oli kolmio, jossa oli sisäänpäin
kaareutuvat sivut. Erikoinen. - Hänen silmänsä olivat puhtaan siniset, kun taas itselläni oli siniharmaat. - Herrasmiehenä hän siirtyi ja otin jo askeleen alemmas, mutta hän pitikin kädellään vielä kaiteesta. Hänen käsivartensa poltti vyötäröäni ja kuin hidastetussa filmissä, hän veti sen pois. Lähdin heti jatkamaan keskeytynyttä matkaani.

Kun sitten olin auton luona ja laitoin avainta lukkoon, tunsin käden laskeutuvan olkapäälleni ja säikähdin. Pyörähdin nopeasti ympäri. Mies portaista!? Hän kumarsi hieman ja kysyi
totisena: - "Saiskos luvan?" Hieman hämilläni nyökkäsin ja lähdimme kävelemään lavalle päin, kun hän oli ensin tarjonnut minulle käsivartensa ja minä olin tarttunut siihen. Lavalla kuului menevän vauhdikas jenkka, mutta samassa se jo loppuikin. Me aloitimme rauhallisella valssilla. Hetken me tanssimme hiljaa ja sitten hän kysyi: -"Hyvinkö kumikengät
luistavat?" - Nauroin siihen vastaukseksi ja sanoin hymyillen: - "Hyvinpä luistavat."

Tanssimme illan aikana monet kappaleet ja myöhemmin lähdimme yhdessä kokolle. Juttelimme melkein koko ajan ja suunnittelimme tapaavamme jo seuraavana päivänä uudestaan.

((Unessa oli kohta: porttaikosssa, jossa kuvvailin miehen ulukonäkköö.))
ots
90

Avojaloin käveleminen? - Kun lopultakkii sain ne puuhollanikkat pois jaloista.  :)  - Unikirja sannoo = pelastut kurjjuuvelta.


Sunnuntai 20.4.2014  ((Päivällä näin rekkarit: SYY - DED. Kysyin P.H:ltä: - "Anna vinkki."))
Söin isoja vattuja ja niitä oli paljon.

Katselin korkealta ilmasta talvista maisemaa, jossa oli useita teitä. Ääni sanoi: - "Sinne aurataan vain yksi tie."
((Kommentoisin tästä vinkin: Taivvaasseen on vain yks tie, kuoleman kautta.))

Olin Mikko Kuustosen kanssa rakenteilla olevassa talossa. Hän hassutteli niin, että minua nauratti.

Kuljin avojaloin.  -  Talvella kävelimme Seijan kanssa Koposeen päin. Veijo kulki hieman edellämme. Seija meni niin nopeasti, että jouduin melkein juoksemaan. Meillä oli asiaa Aunelle.


Maanantai 21.4.2014  Pimeän aikaan exä ajoi Mitsunsa Karhunsalon koulun alakertaan. Odottelin koulun ovella, milloin hän tulee ylös. Sitten hän aukaisi ulko-oven ja minulla veti suonta vasemmasta jalasta.

Istuin isän auton kyydissä ja takapenkillä oli joku poika. Ajettiin talvista tietä. Siellä meni kaksi ratsukkoa ja yksi tuli vastaan. Takaisin tullessa isä sanoi, että käydään jossakin paikassa, jonka omistajan minäkin tunnen ja jossa Hilkka on ollut paljon avuksi. Se oli vanha, ehkä koulurakennus, minne oli pystytetty joulumyyjäiset. Pöydillä oli paljon joululeivonnaisia.


Torstai 24.4.2014  Muutaman vuoden ikäinen Kalevi oli noin 10 metrin päässä minusta Karhunsalolla. Huomasin vaalean, ison bernhadilaiskoiran tulevan ja huusin Kaleville. Hän juoksi luokseni, otti kädestä kiinni ja menimme ulkosaunan ovesta sisään. Oven välissä oli pyykkimela, joten se jäi raolleen, kun vedin sen kiini. Raosta näin pitkän naisen mustissa vaatteissaan. Myöhemmin katselimme Kalevin kanssa kirjavia luonnonkiviä.


Perjantai 25.4.2014  ((Kysyin P. H:ltä: - "Aiheuttaako kännykkä korvalla syöpää?"))
Arvontatilaisuus.
((Tavallaan tiesin jo vasttauksen, koskapa syöppee pelekkeevät ja paljo ajattelevat usseimmin suavat sen.))


Sunnuntai 27.4.2014   Keltapukuiset mies ja nainen kävelivät pimeyteen. Minullakin oli keltainen jakkupuku ja vierelläni olevalla miehellä oli keltaista hattua myöten. Hän tuli ja halasi minua tiukasti.

Otin puu-uunin sisältä sinne äidin laittamia, noin 30 senttiä halkaisijaltaan olevia, virkattuja pitsiliinoja. Siellä oli myös muutamia karjalaisia (lehtiä). Otin niitä pois, koska ne ei pala pinottuuna.

Olin sängyssä peiton alla ja viereisessä sängyssä oli mies toisin päin, pää toiseen suuntaan.


Maanantai 28.4.2014  Menin exän luo kylään. Hänellä oli paljon valkeita kodinkoneita kasattu keskelle huonetta. Siinä oli mm. tiskikone ja faksi. Seinän hyllyllä oli iso radio. Ajattelin, tässä huoneessa on paljon säteilyä. Huoneitten useista ikkunoista näin, että jokapuolella rakennettiin uutta tai entisöitiin vanhaa. Itkin ahdistavasti, mutten tiennyt miksi. Exä kääri kalaa folioon.
Nähhään :)

blogin alkuvalintaan