ots
108

"Emme ole ihmisolentoja henkisellä matkalla vaan henkiolentoja ihmisyyden matkalla."


Maanantai 1.9.2014  Sain pienen astiallisen pieniä kolikoita.

Heitin päältäni usean kerroksen vaatteita.


Tiistai 2.9.2014  Tein lähtöä Karhunsalolta töihin punaisella polkupyörälläni. Antero (ent. työkaveri) kulki vihreällä autollaan vierelläni ja jutteli, että oli ihastunut minuun jo ensisilmäyksellä ja halusi minut elinkumppanikseen. Ajattelin, ettei minua miehet enää kiinnostaneet. Kun tulin Karhunsalon mäen päälle, joki oli tulvinut eikä sieltä päässyt. Käännyin takaisin ja ajattelin soittavani Vienolle työpaikalle. Kiipesin melkein pystysuoraa rinnettä ylös upottaen sormet maahan ja pääsin ylös.

Paljon perunoita.


Torstai 4.9.2014  Leikkasin seitsemän metrin pituisia punaisia nauhoja. Minulla oli pieni viiden sentin mitta. Otin laatikosta pieniä askartelupaloja.

Mustavalkeana, kujalla torikauppiaita. Mies sanoi kahdelle koiralleen, että ottaisivat kalan myyjän altaasta. Sitten ne juoksivat pois ja myyjä huusi perään.

Menin jonkun miehen kanssa pienelle talolle. Kaksi noitanaista, puna- ja vaaleatukkainen, söivät pöydän ääressä.


Perjantai 5.9.2014  Otin ketulta alaleuan pois ja vein sen suihkuun. Matkalla sinne, pukuhuoneessa oli paljon värikkäitä vaatteita ja kenkiä.

Harmaapäiset mies ja nainen lauloivat havaijilaista laulua.

Vieressäni istui mies. Hän yritti avata valkoisten farkkujeni nappia, mutta minä menin pois.


Sunnuntai 7.9.2014  Seisoin jonkun miehen kanssa oviaukossa ja sen ulkopuolella kyykisteli Timo ja joku nainen. Kysyin naiselta (en muistanut nimeä) mennäänkö saunaan? Timo sanoi, että mennään ja lähti vierelläni seisoneen miehen kanssa. Käännyin ja kysyin toiselta Timolta (kaksoisolento) saunaan menosta. Hän kieltäytyi.koh

Tiistai 30.1.2001

26

Meidän kylällä on näin kesäisin, jo muutamn vuoden ajan, pidetty tapahtumapäivää. Siellä on piirtämistä ja maalaamista eri tavoilla, kaikenlaisia
pelejä, rottingin punontaa ja vaikka mitä.
Olin kierrellyt jo vähän aikaa, kun huomasin pari miestä hulluttelemassa liituväreillä. Nuorempi veteli innokkaasti viivoja paperille. Hän oli juuri sopiva minulle. . . No mitä minä oikein
ajattelen ! - Jatkoin kierrostani ja sitten tulinkin taas liitupöydän ääreen. Miehet olivat hävinneet, mutta pari suttupaperia siinä oli. Vähän aikaa katseltuani, vaaleammista väreistä alkoi hahmottua koira. Itse lisäsin siihen keltaruskeita sävyjä. Silloin pöydällä kaatui tyhjä kertakäyttömuki ja minä nostin sen pystyyn. Mutta kun se kaatui uudelleen, huomasin, että
eihän täällä edes tuule, joten käänsin päätäni nähdäkseni, mikä sitä mukia oikein lennättelee. Se, "minulle sopiva mies" oli kaatanut mukin, joka nyt vieri maahan. Nostin sen pöydälle, mutta mies napsautti sen luunapilla uudelleen maahan. Nostin sen taas ylös. Hän nojasi nyt kyynärpäillään pöytään ja kun minä olin kumarassa, niin kasvomme olivat samalla tasolla. Ja
ennekuin huomasinkaan, olin laittanut mukin hänen päähänsä. Silloin minulle tuli tunne, aivan kuin minua olisi suudeltu, vaikka kasvomme olivat 15-20 sentin päässä toisistaan. Sitten muki putosi. Kuin magneetin vetäminä, päämme lähestyivät toisiaan ja huulemme kohtasivat.
 Kun "heräsin" tuosta taianomaisesta hetkestä, lähdin kävelemään rivakasti pois päin. Mutta pian minua tartuttiin käsivarresta kiinni ja käännettiin ympäri. Sain uuden suudelman ja tunsin kuinka voimani valuivat varpaista ulos. Silloin se räjähti. Nimittäin ilmapallo vähän matkan päässä. Yritin totisena kysyä, mikä räjähti? Mies vastasi, että hänen sydämensä räjähti. Painoin hetkeksi otsani hänen rinnalleen.
Hetken päästä kuljimme rantatietä pitkin käsi kädessä. Kaksi magneettia liittyi yhteen ja meistä tuli yksi kokonaisuus.

((Unessa oli: muki kuatu uuvesttaan.)ots
109

Porttaat? - Nouseminen niitä ylös = vaivalloista ja huolellista toimmeentulloo, tuleminen alas = muutosta tilassa, vallaistut raput = juhlallissuutta. - Henkisesti: oot männy tuas askelleen ettteenpäin.


Tiistai 9.9.2014  Vein pienen Petrin kouluun, jossa kaikki muut olivat yläasteelaisia. Annoin hänelle tekemänsä piirustuksen, jotta näyttäisi sen opettajalle. Laskeuduin useat portaat ulos.


Keskiviikko 10.9.2014  Vaaleanharmaa susi makasi pitkällään lumessa. Kuljin suuren montun reunalla. Katajiston Marja-Liisa ja Pauli olivat siellä.

Katselin piirrettyä elokuvaa. Syvässä, tyhjässä kaivossa riippui kattokruunu, jossa oli hiiriä. Tyttö ja poika yrittivät pudottaa sitä alas. Kaivon pohjalla oli iso ihmisen pääkallo. Poika oli löytänyt dinosauruksen pääkallon ja kaularangan.


Torstai 11.9.2014  Seisoin talvella ulkona ja puhdistin porkkanaa, minkä tyvi oli noin 10 senttiä paksu. Kun söin sitä, se olikin normaalin kokoinen.

Hyppäsin jostakin korkealta uima-altaaseen.

Koristelin jollekkin naiselle isoa paistosta. Olin tehnyt lahjaksi punaruskeasävyisen pienen peiton. Ajoin violetilla autolla mustien kivien yli.


Perjantai 12.9.2014  Seisoin punasävyisen seinämän vieressä, jossa oli harjaterästä pitkittäin tasaisin välein ja niiden päät olivat ylipitkät. Aloitin ylimmästä ja taitoin ne sisäänpäin. Toiseksialimmaisen pää kimposi lähelleni ja pelkäsin, että alimmainen voisi osua minuun. . . .

Seisoin talvella tien risteyksessä ja siihen tuli linja-auto. Menin ottamaan passikuvaa. Heitin päältäni sinipohjaisen, kirjavan villapaidan ja päälleni jäi viininpunainen paitapusero. Kun myöhemmin kyselin valmiita kuvia, sanottiin että ne olivat kauniita, mutta en saanut käsiini kuin sarjakuvalehden irtosivuja.


Tiistai 16.9.2014  Pulautin kolme vaaleaa möykkyä sisältäni.

Kokosimme ohuista rimoista istuinkehikkoa. Laatikossa oli suuria vääriä nauloja.

Edesmenneellä Tyyne Laitisella oli lasten askartelemia kortteja, joita minä irroittelin toisistaan.

Koulussa eräälle oppilaalle tuli pilapuhelu. Sitten hän soitti takaisinpäin ja antoi puhelimen opettajalle. Sieltä kuului "vauvan" kieltä.ots
110

"On tietyt henkiset syyt, miksi vietämme aikaa jonkun tietyn ihmisen kanssa."


Keskiviikko 17.9.2014  Isä ajoi autoa ja minä istuin takapenkillä. Menimme rannalla, ihan vesirajassa kalliolla. Siinä oli äkkisyvänne.


Torstai 18.9.2014  Katu oli pohjustettu, asfaltoitu ja ajoradan reunassa oli vielä tosi karkeata soraa. Vastaan tuleva keltainen auto väisti työkonetta ja tuli kohti kylki edellä, muttemme törmänneet.

Istuin auton takapenkillä ja kuljimme pehmeää tietä. Täytyi peruuttaa ja ottaa vauhtia loivan mäen päälle.


Lauantai 20.9.2014  Sukelsin kellarissa hakemassa polkupyörän.

Matalassa rantavedessä oli paljon pieniä kaloja. Uin ahvenruohojen seasta rantaan.

Solmin vihreästä matonkuteesta tietynlaisen lenkin ja solmun ja leikkasin sen irti.


Tiistai 23.9.2014  Uin tummansinisessä vedessä mäkeä alas. Kun käännyin takaisin päin, vastaan tuli pienehköjä aaltoja.

Lähdin Seijan kanssa sukulaisten luo. Siellä oli Milja-täti, Pertti-setä ja Rauni, sekä joitain muitakin. Kalevi-vauva oli sylissäni. Rauni sytytteli kuistille kynttilöitä. Vieressäni oli  värikäs villatakki, minkä hihan annoin Kaleville ja sanoin: - "Villatakki." Kalevi toisti sanan ja sanoin toisille, että Kalevista taitaa isona tulla suupaltti, kun jo puhuu.


Keskiviikko 24.9.2014  Katselin "taivaalta", kun murrosikäinen poika oli koskessa virran vietävänä. Koski laski kalliolta mereen, minkä vesi oli lasinkirkasta. Poika ui kallion reunaan odottamaan pelastusvenettä.

Kuusen latva heilui kovassa tuulessa.


Torstai 25.9.2014  Useita valkeita karitsoita ympärilläni.

Olin sängyssä selälläni. Päälleni tuli musta hahmo. Kokeilin "hänen" niskaa ja päätä, mikä oli jyvän muotoinen. Sitten tyrkin "hänet" pelkäämättä pois. Se oli piru.
((Herättyy ei ollu kauhun tunnetta.))

Rullasin punaista nauhaa.

Pikkutyttö oli kirjoittanut mustalla tussilla seinään ruotsiksi. Etsin hänet toisesta huoneesta ja itkien yritin sanoa, ettei noin pienet tytöt saa piirtää tussilla.  -  Olin kirkossa.


Lauantai 27.9.2014  Silitin Miisu-kissaa.  -  Valkea lammas.


Sunnuntai 28.9.2014  Vaihdoin pienelle Mikalle vaipan ja pesin pyllyn.


Maanantai 29.9.2014  Jatkoimme räystästä noin 30 senttiä.


Tiistai 30.9.2014  Kuljin Luhtapohjassa yöllä alanavetan ovesta sisälle. Menin ylänavetan läpi lantalan yläpuolella olevaan vessaan. Kun istuin reiällä pissillä, lantalaan tuli kaksi miestä. Toinen kääntyi kuuntelemaan, mutta lopetin juuri tarpeeni. Sitten vessan oville tuli kaksi nuorempaa miestä. Olin liikkumatta, eivätkä he huomanneet minua pimeässä.

Päivällä Luhtapohjassa kuljeskeli tukevahko nuorimies pitkässä takissaan, mikä välkehti purppuran ja keltaisen väreissä. Minulla oli käsissäni kaksi hametta ja kaksi yläosaa, jotka piti ommella yhteen. Ne olivat keltavoittoisia.

Nähhään :)


blogin alkuvalintaan